Organisatieontwikkeling

Veel organisaties staan midden in veranderingen die bijna doorlopend plaatsvinden. Soms onder de noemer van een reorganisatie, soms doordat medewerkers vertrekken en nieuwe mensen voor hen in de plaats komen.

Wat we zien, is dat vaak alleen de structuur van de organisatie wordt aangepast. Een nieuw harkje komt voor het oude in de plaats. Mensen komen op een nieuwe plek, met soms nieuwe collega’s en een nieuwe leidinggevende.

Maar het maakt niet uit hoeveel veranderingen in de structuur hebben plaatsgehad, de werkelijke verandering begint pas daarna!
  • Hoe ga je samenwerken met je nieuwe collega’s?
  • Welke richting kiezen we?
  • Kennen we elkaar voldoende?
  • Is de strategie helder?
  • Hebben we als organisatie een nieuwe missie nodig, of spreken we nieuwe waarden af?
Al dit soort vragen hebben betrekking op de implementatie van de verandering. En dit maakt dat een organisatie zich ontwikkelt.
We zien helaas vaker dat grootschalige veranderingen niet het gewenste effect opleveren, juist omdat de implementatie onvoldoende doordacht wordt uitgevoerd, of zelfs helemaal niet.

Helanus begeleidt samen met Organisults grote verandertrajecten, waarbij meerdere teams op meerdere niveaus van de organisatie betrokken zijn. Dit soort veranderingen worden meestal in programma’s georganiseerd, waarbij teamcoaching, leiderschapsontwikkeling, persoonlijke coaching en bijvoorbeeld intervisie een onderdeel kunnen zijn.

Organisatieontwikkeling is altijd maatwerk, op maat gesneden van de behoeften en mogelijkheden van jouw organisatie.

Hessel Frings

De drijvende kracht achter Helanus

Hessel FringsIn 2005 ben ik, Hessel Frings, gestart met Helanus. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als projectmanager en manager in het bedrijfsleven, bij bedrijven als KPN, Unilever, TNT en Kenniswijk. Mijn ambitie is om mijn kennis, ervaring en vaardigheden over te brengen op andere (toekomstige) professionals en managers. Door mijn coaching worden daarnaast alle kwaliteiten die de persoon zelf in zich heeft optimaal benut.

Lees verder

Vind Helanus op Facebook

%d bloggers liken dit: