Tevreden klanten

Helanus heeft onder andere bij de volgende organisaties opdrachten uitgevoerd:

 • Copper8: Bij Copper8 heb ik een aantal medewerkers gecoacht en de oprichters/directie. Wat vinden zij: Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Deskundige, Hoge integriteit

  “Hessel is als coach betrokken bij de start en groei van Copper8. Na een zeer geslaagd persoonlijk coachingtraject in 2012 was het een logische keuze om Hessel te vragen om ons te begeleiden in het startend ondernemerschap en de intensieve samenwerking die daaruit zou voortvloeien. Hessel is scherp op de inhoud en uitermate betrokken bij zijn coachees. In de maandelijkse sessies die wij met Hessel hebben wij naast een sterke zakelijke relatie ook onze persoonlijke basis als compagnons kunnen versterken door echt het achterste van onze tong te laten zien, begrip te krijgen voor onze eigen karaktereigenschappen en die van de ander. Ook is Hessel betrokken bij de groei van onze onderneming – elke nieuwe collega volgt met Hessel een workshop om inzicht te krijgen in de eigen karaktereigenschappen en hoe deze samen in het team een plek krijgen. Hessel is voor ons het stevige en warme geweten waar wij al vragenderwijs inzicht krijgen in hoe wij onze onderneming willen vormgeven.”
 • ANWB: Bij ANWB Heb ik inmiddels vier teams begeleid in een teamontwikkeltraject. Daarnaast  deed ik voor dit bedrijf persoonlijke coaching en maatwerk workshops voor het verbeteren van samenwerking tussen afdelingen.
 • FrieslandCampina: Bij FrieslandCampina begeleid ik een managementteam dat leiding geeft aan een grootschalig veranderprogramma.
 • Waternet: Bij Waternet heb ik een MT-lid gecoacht en een afdelingsdag voorgezeten.
 • Rijkswaterstaat: Bij RWS heb ik gedurende twee jaar de heidagen van de beleidsafdeling gefaciliteerd.
 • Bonduelle Benelux: Bij Bonduelle heb ik de manager van de financiële afdeling gecoacht.
 • Boehringer Ingelheim: Bij Boehringer Ingelheim begeleidde ik in vijf jaar tijd een zestal teams, waaronder het management team in de sales organisatie. Daarnaast deed ik persoonlijke coaching en het faciliteren van strategiedagen.
 • Squarewise: Bij Squarewise begeleid ik in een management development programma de consultants die de stap naar senior consultant gaan maken. Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap staat centraal.
 • H.J. Heinz: Bij Heinz heb ik de marketingafdeling van Honig een jaar lang gecoacht. Daarnaast begeleidde ik een aantal medewerkers in een persoonlijk coachingstraject.
 • KPN: Regelmatig begeleid ik KPN-ers in een persoonlijk coachingstraject. Daarnaast heb ik een workshop gefaciliteerd tussen vakgenoten uit drie KPN-landen.
 • ZN Bruxelles: Bij ZN heb ik het management team een jaar lang begeleid in hun teamontwikkeling.

Wat zeggen een aantal van mijn klanten over mij:


Niels Bontje (Sales Director bij Nutricia): Niels heeft mij ingezet als Executive Coach: “Het is Hessel heel goed gelukt om mij uit te dagen en kritisch te laten kijken naar mijn eigen persoonlijkheid en gedrag. Het doel was om helder te krijgen waar kansen liggen voor verbetering om zo de mogelijkheden voor persoonlijke groei optimaal te benutten.”

Robert Alders (Management Consultant bij Verdonck, Klooster & Associates): Robert heeft mij ingezet als jobcoach: “Hessel is voor mij een waardevolle coach geweest. Hij is in staat zowel persoonlijke uitdagingen helder ‘af te pellen’ (bijv. dmv het gebruik van handzame modellen) als deze te vertalen naar concrete tips en actieplannen met betrekking tot denkwijzen en gedrag.”

Maurits Priem (Directeur Heinz Foodservice Benelux, HJ Heinz BV):”Hessel heeft mij geholpen mijzelf verder te helpen. Met een positief en open coachingstraject. Gebaseerd op brede ervaring in verschillende coachings- en trainingsrollen in meerdere branches bij toonaangevende organisaties. Daarbij bracht de ‘lijn’-ervaring van Hessel bij een grote A-merk multinational duidelijk toegevoegde waarde.

Gert Jan Otten (Manager Commercial Roaming bij KPN): Gert Jan heeft mij ingezet als Teamcoach: “We hired Hessel during our international team building session in 2008 and experienced that Hessel has the excellent capability to facilitate and obtain synergy between teams from different nationalities”

Joost van Mierlo (Marketing Manager bij KNWU (Koninkljke Nederlandse Wieler Unie) / vh. T-Mobile ): Joost heeft mij ingezet als Loopbaancoach: “Bij Hessel krijg je geen vaag geleuter, maar je werkt samen naar een concreet doel. Het coachtraject is een project. Een zeer goede coach, die goed luistert, confronteert en resultaatgericht werkt. Een aanrader.”

Luc Limere (Collega bij Linkpower Belgie):”Hessel is boven al een humanist; een coach die mensen begrijpt en zich heel goed kan inleven, zonder zichzelf te verliezen. Hij bewaakt de doelstellingen en werkt er zelfzeker en vol vertrouwen naartoe. Hij staat open voor vernieuwing in zijn aanpak en integreert deze snel en effectief. Zijn integriteit, mateloze inzet en betrokkenheid maken van hem een lange-termijn partner.

Karin Smulders (Bonduelle Benelux ):”De coaching was voor mij een openbaring; alles te kunnen bespreken, te reflecteren, doelen te stellen etc. Leerzaam en heerlijk.

Edwin Molenaar (Fotograaf bij Medsofoto ). Edwin heeft mij ingezet als Coach. Top kwaliteiten: Grote resultaten, expert, hoge mate van integriteit.

Arno Korpershoek (Consultant bij Chi Consulting ):  “I know Hessel as a warm people oriented expert. He showed his capacities in enabling people to find and apply their potentials.”

Hessel Frings

De drijvende kracht achter Helanus

Hessel FringsIn 2005 ben ik, Hessel Frings, gestart met Helanus. Ik heb ruim 10 jaar ervaring als projectmanager en manager in het bedrijfsleven, bij bedrijven als KPN, Unilever, TNT en Kenniswijk. Mijn ambitie is om mijn kennis, ervaring en vaardigheden over te brengen op andere (toekomstige) professionals en managers. Door mijn coaching worden daarnaast alle kwaliteiten die de persoon zelf in zich heeft optimaal benut.

Lees verder

Vind Helanus op Facebook

%d bloggers liken dit: